Peli-illat

Tämä blogi on melko raskas rakenteinen. Blogi mm. hitaammille yhteyksille tästä.
Nyt myös Sivukartta!















Pelipaikka on Nokian Pyryn toimisto.







Kauppakatu 1-3, 37100 Nokia























Seuraava peli-ilta on 5.5 toimistolla kello 18:30. Tervetuloa!








Blogiin voit kirjoittaa tästä!
tai voit ilmaista mielipidettäsi suttutaululla tai palautteena!







SEURAAVAKSI BLOGITEKSTIT ALLA:







(artikkelit tunnisteiden perusteella tästä.)

















keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Mikä on suosikki shakkiohjelmasi?

Mikä on paras shakkiohjelma tietokoneelle?

Tarjontaa on monenlaista maksullisia on Fritziä, Schredderiä, ChessGeniusta sun muuta. Oma mielipiteeni on, että tavarat voi hankkia osissa. Jos Fritzin käyttö näyttää hankalalta, mutta haluat saman tehon tms. voit hankkia ne osissa. Ihan Googlea käyttämälläkin voit löytää erilaisia shakkiin tarkoitettuja ohjelmia, jotka kaikki eivät suinkaan ole varsinaisia shakkiohjelmia. Ohjelmat voivat olla vaikka vain käyttöliittymiä, esim. linkkilistalta löytyvä ChessPad on mukavan pienenkokoinen, ei vie tilaa, mutta tekee vain ja ainostaan sen, mitä varten se on tehtykin, eli näyttää ja tuottaa pelejä visuaaliselta shakkilaudalta PGN-tiedostoiksi, joita käytetään shakkipelien tallennusmuotona. ChessPadin lisäksi voit löytää samankaltaisia ohjelmia, esim. WinBoard tai XBoard. Nämä ovat muuten samanlaisia suurinpiirtein kuin ChessPad, mutta niihin voit erikseen ladata avauskirjastoja, loppupelikirjastoja ynnä muuta pikkusälää, mutta myös itse shakkimoottoreita (engine)! Mainitsemani ohjelmat on ladattavissa netistä täysin ilmaiseksi.

Itse olen hieman vaativampi ja käytän ChessBasen Light-versiota (ilmaisversiota) (linkki:ChessBase Light 2007). Se pystyy näyttämään ja tuottamaan shakkipelejä sujuvasti, pelipöytäkirjoihin voi vaivatta lisätä kommentteja ja erilaisia muunnelma vaihtoehtoja, pelejä katsellessa näkee visuaalisilla nuolilla tehdyn siirron uhkaukset ja suissa olevat nappulat, jopa välillisesti. Lisäksi katsellessa voit kytkeä jonkun shakkimoottorin päälle, itse tutkin joskus mitä eroja eri Fritzin versiot löytää asemasta. Moottoreiksi voit ladata muitakin kun Fritzin eri versioita, sellaiset esim. kuin Crafty ja GNU Chess ovat myös saavuttaneet melko korkean tason, välistä tuntuu, että useissa tilanteissa Shredder on jopa Fritziä tehokkaampi. ChessBase Lightissä voit tehdä pelipöytäkirjoista erilaisia tietokantoja, joista ohjelma laskee aseman esiintymiset aiemmissa tietokannan peleissä, esim. voit havaita, että tähän samaan asemaan on päästy 4623 pelissä, joista lista linkkeineen (laajempia, esim. historiallisten mestareitten pelien tietokantoja voi myös ladata erikseen ilmaiseksi). Voi tehdä erilaisia turnauksia ja taulukoita, joihin liittää vaikka pelipöytäkirjatkin. Turnaustaulukot laskee sen hetkiset tai lopulliset eloluvut (tai seloluvut, neloluvut...) turnauksen aikana. ChessBasesta käsin pääset myös jopa pelaamaan suoraan nettishakkiakin. Eli melko monipuolinen tarjonta mielestäni ja aivan ilmaiseksi.

Mikä sinun mielestäsi on paras shakkiohjelma? Maksullinen tai maksuton, kerro oma mielipiteesi kommentoimalla tätä tekstiä.




BLOGITEKSTIT LOPPUIVAT.


Tähän loppuivat blogitekstit tällä kertaa. Tästä alkaa blogin rakenteisiin liitetyt asiat (kirjoituslomakkeet, vieraskirja- ja keskustelupalstamainokset, ym juttuja):

Blogitekstien jälkeen linkkejä: Uudemmat tekstit (jos olet selaamassa vanhempia juttuja, samoin kuin) Etusivu (blogin alkuun) ja Vanhemmat tekstit, josta ladataan seuraavaksi vanhemmat tekstit. Linkki myös blogitekstien tilaamiselle Atom-syötteenä selaimellesi, jolloin blogitekstit päivittyvät selaimesi työkaluriville. Tällöin uusimpien juttujen tarkistamiseen ei aina tarvitse erikseen siirtyä blogin sivulle.

Ylläpidon ohjeet:
Ylläpitäjän ohjeet Blogiin voi jokainen lisätä itse tekstiä lomakkeella tai sähköpostitse, teksti menee suoraan blogiin ilman mitään tarkistuksia.Jokaista tekstiä voi myös kommentoida erillisellä linkillä (kommentit saa näkyviin myös blogiteksteiksi klikkaamalla jutun otsikkoa), kommentti ruudussa on roskapostin estäjä, täytyy käsin kirjoittaa annetut kirjaimet. Kommentit voi kirjoittaa nimettömästi (anonyymi) tai nimellä, rasti ruutuun systeemillä.Lomakkeessa on esitäytetyt kentät, aihe ja email. Aihe siksi, että muutoin siihen tulisi ruma numerokoodi, ja email ihan kauneusarvon vuoksi. Esitäytetyt tekstit poistuvat hiirellä.

Kirjoita blogiin suoraan:

Aihe:
Tähän teksti:
Nimi:
Email Address:
Lomake liittää juttuun mukaan IP-osoitteen turvallisuussyistä! Huom! Ajoittain lomakkeella on ongelmia MicroSoftin Internet Explorerin kanssa! Suosittelen lämpimästi muita selaimia. Ongelmat korjataan viiveellä.
Lataa Opera Lataa FireFox Lataa Chrome Takaisin
HUOMIO! Kun lähetät jutun, sivu siirtyy palveluntarjoajan sivulle, jossa lähetys tapahtuu(Sending Form...). Odota hetki, kunnes tiedot on lähetetty (Form Sent). Paina sen jälkeen jatka eli Continue, tullaksesi takaisin blogiin!
create web form
Huomio kumman tahansa lomakkeen kirjoittaja!
Paras lomake on tässä!!!

Lomake MS IE:lle

Aihe:
Nimi:
Email:

form creator

Nokian Pyryn shakkijaoston vieraskirja


Blogi on tarkoitettu shakkijaoston tiedottamiseen, keskusteluun yms. asiapitoiseen tekstiin. Jos haluat kommentoida esim. alkoholin vaikutuksen alaisena mielipiteesi ihan mistä vaan tai muuten haluat moikata,
kirjoita vieraskirjaan.

Jos sinulla on aikaa, voi muuten vaan
katsella vieraskirjaa.



Takaisin

Nyt on myös erillinen keskustelupalsta.
Kokemuksieni mukaan sinne kannattaa rekisteröityä. Rekisteröityminen johtuu turvallisuussyistä, foorumia on siten helpompi valvoa ja hallita. Rekisteröintitietoja ei lähetetä minnekään ulkopuolisille tahoille, niiden ainoa tarkoitus on valvoa tätä nimenomaista foorumia. Foorumia on järkevämpi käyttää varsinaiseen keskusteluun, näin pysyy blogi ns. virallisempana ja siistimpänä. Keskustelupalstalle kirjoittaaksesi rekisteröityminen kuitenkaan ei enää ole pakollista!!!



KESKUSTELUPALSTAN VIIMEISIMMÄT JUTUT:


(Tähän haetaan sitten viimeisimmät kirjoitukset ja vastaukset.)



Takaisin
Sivun alkuun

__________________________________

Seuraavaksi muita juttuja:
__________________________________





Nelolaskuri

Vanha Nelo:                (Tähän tulee uusi Nelo, älä tähän kirjoita mitään!)
         

Vastustajien Nelot esim: +1989 -1313 1575 jne...



Syötä vastustajien Nelot siten, että voitto merkitään + ja häviö - merkillä. Tasapeli jätetään etumerkittä. Erota luvut toisistaan välilyönnillä.

Takaisin alkuun tai Takaisinpäin

Palautelomake

Huom!
Koekäytössä on nyt myös erillinen palautesivusto.
Lomakesivustolla voi jättää pienen ilmoituksen blogiin, antaa palautetta, kertoa mielipiteensä, ehdotuksensa tms. Lomakesivuston ilmoitukset kirjataan ylös kalenteriin, ja ne ovat julkisia. Jos haluat jättää palautteen suoraan ylläpitäjälle, ilman julkista merkintää, käytä alla olevaa lomaketta.
Tällä lomakkeella voit lähettää palautetta: ideoita, ruusuja/risuja tms. tämän blogin ylläpitäjälle suoraan:

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Palautteen aihe

Kirjoita palautetta sivuista

Takaisin alkuun tai Takaisinpäin

Shakkia konetta vastaan